Ortak Zorunlu İngilizce Muafiyet Sınavı Hk.

TÜRKÇE PROGRAMA KAYITLI OLANLAR

SINAV TARİHİ:  18.09.2019 Çarşamba

SINAV SAATİ:  10:30 – 11:30

İngilizce dersi muafiyet sınavına,  2019 – 2020 Akademik yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler girebilir;

Sınava, ENG 101 - ENG 102 derslerinden,

İNGİLİZCE PROGRAMA KAYITLI OLANLAR

SINAV TARİHİ:  18.09.2019 Çarşamba

SINAV SAATİ: 15:00 – 16:00

Sınava ENG 111 - ENG 112 derslerinden, ENG 131  derslerinden 2018-2019 Akademik Yılında ve önceki akademik yıllarda ‘DEVAMSIZ’ ve ‘BAŞARISIZ’ olan öğrenciler girebilir.

• Hazırlık okuması gereken öğrenciler Yeterlik/ Seviye Tespit Sınavı (CPT)’na gireceklerdir. Sınavdan 75 ve üstü not alanlar Ortak Zorunlu ve Yabancı Dil Dersi (İngilizce)’nden muaf olurlar.
  • Hazırlık eğitiminde Final, Bütünleme ve Yaz OKulu’ndan 75 ve üstü alanlar Ortak Zorunlu ve Yabancı Dil Dersi (İngilizce)’nden muaf olurlar.
  • Yeterlik/Seviye Tespit Sınavı sonucunda ortak zorunlu yabancı dil derslerinden muaf sayılan öğrencilerin ortak zorunlu yabancı dil dersi başarı notu MF olarak belirtilir.
  • Hazırlık sınıfı bitirme ortalaması olarak mutlak değerlendirme yöntemine göre yüz (100) üzerinden en az yetmişbeş (75) başarı notu alan öğrenciler muaf sayılır.
  • Hazırlık sınıfı yıl içi başarı notu olarak mutlak değerlendirme yöntemine göre yüz (100) üzerinden en az doksan (85) başarı notu alan öğrenciler muaf sayılır.
  • Fakültelerin İngilizce eğitim veren bölümleri de aşağıda belirtilmektedir.
  • Dersten muaf olan öğrencilerin listesi Yabancı Diller Yüksekokulu Web sayfasında ve UBYS’de öğrencilerin kendi sayfalarında ilan edilecektir.