İKÇÜ'ye Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Fuarında Büyük İlgi

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi üniversiteler, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ‘KÜNİB Tanıtım Günleri’ adlı etkinlikle tanıtıldı.

Kafkasya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin eğitim olanaklarının tanıtıldığı ‘KÜNİB Tanıtım Günleri’ne Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz’ın katılırken;  İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ,   Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doc.Yalçın İşler, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Kaya, Öğrenci, Şube Müdürü Zübeyde Özbek, Özel Kalem Müdürü Ve Basın Danışmanı Remzi Sarıkaya İKÇÜ’yü temsil etti.

Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin akademisyenleri, yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği fuar, Azerbaycan’daki öğrencileri Türkiye üniversiteleriyle buluşturarak, gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sundu.

“50 öğrenciye ücretsiz eğitim”

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya coğrafyasının stratejik anlamda dünyanın kilit noktalarından olduğuna dikkat çekerek bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere görevler düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Kafkasya Üniversiteler Birliği bu coğrafyayı bütün değerleriyle okuma anlama ve projelendirme çalışmasıdır. Biz iki devlet bir milletiz onun için ilk Azerbaycan’dan başladık. Azerbaycanlı kardeşlerimizi Türkiye’ye davet ediyoruz. Onlara çok büyük kolaylıklar ve imkânlar tanıyoruz. Kafkasya Üniversiteler Birliğini 1. tanıtım günlerinde Azerbaycan’da 50 tane öğrenciyi Türkiye’de ücretsiz okutacağız” dedi.

“Azerbaycan’la akademik işbirliğimiz artacak”

Bu önemli organizasyonu değerlendiren İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da İzmir ile Bakü’nün kardeş şehir olduğunu KÜNİB kapsamında yapılan etkinliklerin iki ülke arasında akademik işbirliği açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Prof.Dr. Akhan, devlet üniversiteleri olarak Kafkasya Bölgesinden öğrencilerin Türkiye'de eğitim almaları konusuna özel önem verdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı, TRT Avaz, TRT Haber, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajanslarına etkinlik, işbirliği ve hedeflerle ilgili demeç veren Prof.Dr. Akhan  “'Yapılan bu toplantı bölgede eğitimli kadroların artması ve iki ülke ekonomisi adına çok önemli” diye konuştu.

4 üniversite ile protokol yapıldı

Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ile görüşmelerde bulunan İKÇÜ heyeti karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzaladı

Ege Bölgesinden fuara katılan İKÇÜ’ye büyük ilgi

Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı. İzmir’e ve İKÇÜ’ye ilginin büyük olduğu fuarda öğrenciler üniversiteyle ilgili broşür alıp ilgilendikleri bölümlerle ilgili bilgi sahibi olma imkânı sağladı.

Öte yandan fuar sonrası KÜNİB Başkanı Ramazan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Eğitim Bakanlığını ziyaret etti. Görüşmelerin ardından Korkmaz ve beraberindeki heyet, Bakü Devlet Üniversitesi’ni ziyaret etti. BDÜ Rektörü Abel Meherremov ile bir araya gelen KÜNİB üyesi üniversitelerle BDÜ arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalandı.

KÜNİB hakkında…

14 ülkeden 67 üniversitenin katılımıyla büyük bir eğitim ve işbirliği organizasyonuna dönüşen Kafkas Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Ardahan Üniversitesi'nin önerisi ve çağrısı üzerine 7 kurucu üniversitenin önceliği ve YÖK Başkanlığı'nın desteği ile 2009 yılında kurulmuştu.