Diş Hekimliği Fakültesi Akademik & İdari Ve Öğrencilerimizin Dikkatine

Eduroam Bağlantısı Fakültemizde Aktif Edilecektir.

• Eduroam Nedir?
  • Eduroam, Education Roaming (Eğitim Gezintisi) kelimelerinin kısaltmasıdır. RADIUS tabanlı altyapı üzerinden 802.1x güvenlik standartlarını kullanarak, eduroam üyesi kurumların kullanıcılarının diğer eğitim kurumlarında da sorunsuzca ağ kullanımını amaçlamaktadır.

Eduroam üyesi kurumların kullanıcıları, kendi kurumlarında (Ev Kurum) ağa bağlanmak için kullandıkları kullanıcı adı şifre ikilileri ile, eduroam üyesi olan başka bir kurumdan (Misafir Kurum) ağa bağlanabilirler. Kullanıcı misafir kurumda iken aldığı eduroam yayınına bağlantı talebi gönderdiğinde, misafir kurumun yetkilendirme sunucusu, o kullanıcıyı kendi ev kurumunun yetkilendirme sunucusuna yönlendirerek, yetkili olup olmadığını belirler. Tüm bu sorgulamaların, sunucular arasında oluşturulan şifreli bir tünel içinden yapılması, kullanıcı adı şifre ikililerinin kullanıcının kendi ev sunucusu haricinde görülmesini engeller. Bu durumda kullanıcıların yapması gereken tek şey, misafir olduğu kurumda yeralan eduroam kablosuz ağını, kendi kurumunun ağına bağlanır gibi tanımlamasıdır.

• İkc E - Posta Adresi alabilmek için Form doldurulması  Personel İşleri aracılıyla Bilgi İşlem Kemal Tut , Gönderilmesi gerekmektedir

• E-Posta Adres istek Formu İçin Tıklayınız.

• Bağlantının sağlanması için sayfamızda bulunan http://eduroam.ikc.edu.tr/  WİNDOWS - MAC - ANDROİD - IPHONE UBUNTU Linklerine Tıklayarak gerekli yazılım yüklenmelidir.

• Windows 10 İçin Yüklenmesi gereken Dosya İçin Tıklayınız.

• Windows 7  İçin Yüklenmesi gereken Dosya İçin Tıklayınız.

• Iphone telefon Yüklenmesi gereken dosya için Tıklayınız.

• Android Bağlantı Ayarları İçin Tıklayınız.

• Aydınlıkevler Baglantısı iptal edilecektir.

• !!!  E-posta hesabınızın Parolası Türkçe karakter içermemesi gerekmektedir